Werkgebied

In Nederland wordt door de timmerman zowel in de huizenbouw als de kantoorbouw veelal met hout gewerkt. Rondom binnen- en buitenkant van gebouwen is houtwerk te vinden. Denk hier bijvoorbeeld aan een dakkapel, overkapping, dakopbouw, carport, blokhut, beschoeiing, boeidelen, schutting, ramen en deuren. Regelmatig onderhoudt van hout is belangrijk om zowel de constructie als de kwaliteit van het timmerwerk te blijven garanderen.

Zoekt u naar een goeie allround timmerman uit Noord-Holland die uw uiteenlopende gespecialiseerde klussen voor u snel en goed kan opknappen? Of zou u graag van gedachte willen wisselen over bepaalde timmerwerken en materialen? Bel ons dan op 06-29420409 of direct via de groen belknop (op mobiele apparaten).

Rotering Timmerwerken is niet het doorsnee klusbedrijf, maar een bedrijf met experts met brede en gedegen kennis van alle soorten timmerwerk.

Timmerwerken in Noord-Holland

Het werkgebied waarin Rotering Timmerwerken actief is bevind zich hoofdzakelijk in Noord-Holland. Onze klanten zijn te vinden in zowel de grotere steden van de randstad als de dorpjes in de regio Zaanstreek, Beemster, Waterland en de kop van Noord-Holland.


Dakgoten vervangen

Woont u in een oude boerderij of mooi statig monumentaal pand met nog de dakgoten in authentieke staat? De zinken dakgoten vervangen waaronder de houten bekisting met ondersteunende klossen? Het mooiste is om het terug in nieuwstaat te brengen; een specialisatie van ons bedrijf. Al voor vele klanten met bijvoorbeeld een herenhuis zijn we bezig geweest om dakgoten te repareren of na te maken. Ook kan u natuurlijk uw nieuwbouw woning deze deftige uitstraling geven door te kiezen voor een dakgoot met profiel. Timmer vakmanschap en kwaliteit staat bij dit type werkzaamheden voorop.


Beschoeiing plaatsen

Om de oevers rondom uw huis of kantoorpand te beschermen tegen afkalving en te verstevigen tegen verzakking, plaatst men een beschoeiing of damwand. Dit is een zeer stevige en grondkerende constructie. Een beschoeiing van hoogwaardig en duurzaam hout wordt het meest gebruik. Het geeft een natuurlijke en warme uitstraling. Meestal wordt hiervoor eiken-, kastanje- of vurenhout gebruikt.

 • Langer behouden van de oever
 • Prima meerwaarde van de oever
 • Natuurlijk niveauverschil tussen oever en water
 • Er komen extra vierkante meters vrij
 • Mogelijkheid tot terras uitbreiding met meer zit mogelijkheden
 • Mooie natuurlijke plaats voor het afmeren van een boot of sloep
 • Materiaalkeuze uit hout, kunststof of beton

Boeidelen vervangen

Het afwerken van schuine en rechte daken van bijvoorbeeld een huis, schuur, tuinhuis, overkapping of carport gebeurd veelal met stevige houten boeidelen. Het hout geeft hierbij een authentiek gezicht en hiervoor worden diverse houtsoorten gebruikt. Veelal is dat Meranti, Red Cedar, MDF, Douglas hout of Larix. De keuze van de houtsoort is uiteindelijk voor een groot deel bepalend voor de prijs.

De voordelen van houten boeidelen:

 • Aanschaf is goedkoper dan kunststof
 • Diversiteit aan houtsoorten beschikbaar
 • Hout kan geschilderd worden in iedere gewenste kleur
 • Authentieke en mooie uitstraling

De nadelen van houten boeidelen

 • Plegen van regelmatig onderhoud is noodzakelijk
 • Hout heeft kortere levensduur dan kunststof

boeidelen vervangen school


Dakramen plaatsen

Als het gaat om dakramen dan is er heel veel keuze voor u. Het begint al met de voor- en nadelen van hout versus kunststof te vergelijken. En als u die keuze heeft gemaakt en u kiest voor de authentieke uitstraling van hout dan zijn er opnieuw keuzes te maken. Gaat u voor een kant-en-klaar raam met vaste afmetingen zoals bijvoorbeeld Felux ramen. Of wilt u een afwijkende maat. Dan komt u uit op maatwerk. En hiervoor heeft u hulp nodig van de vakman.

Wilt u advies over welk houtsoort u het beste kunt gebruiken voor boeidelen, beschoeiing of dakramen? Bel ons of neem contact met ons op via het contactformulier.

 

 

 

 

Save

Save