Timmerman Bergen

Zoekt u naar een timmerman in Bergen die uw uiteenlopende gespecialiseerde klussen voor u snel en goed kan opknappen? Of zou u graag van gedachte willen wisselen over bepaalde timmerwerken en materialen?

Rotering Timmerwerken is niet het doorsnee timmerbedrijf, maar een bedrijf met experts met brede en gedegen kennis van alle soorten timmerwerk.

Direct hulp nodig: bel ons dan op 06-29420409 of via de groen belknop (op mobiele apparaten).

Timmerman Bergen – Martijn Rotering

timmerman Bergen

Timmerman Bergen en omstreken

In Bergen wordt door de timmerman zowel in de huizenbouw als de kantoorbouw veelal met hout gewerkt. Rondom binnen- en buitenkant van gebouwen is houtwerk te vinden. Denk hier bijvoorbeeld aan een dakkapel, overkapping, dakopbouw, carport, blokhut, beschoeiing, boeidelen, schutting, ramen en deuren. Regelmatig onderhoudt van hout is belangrijk om zowel de constructie als de kwaliteit van het timmerwerk te blijven garanderen.


Boeidelen vervangen

Het afwerken van schuine en rechte daken van bijvoorbeeld een huis, schuur, tuinhuis, overkapping of carport gebeurd veelal met houten boeidelen. Het hout geeft hierbij een authentiek gezicht en hiervoor worden diverse houtsoorten gebruikt. Veelal is dat Meranti, Red Cedar, MDF, Douglas hout of Larix. De keuze van de houtsoort is uiteindelijk voor een groot deel bepalend voor de prijs.

De voordelen van houten boeidelen:

 • Aanschaf is goedkoper dan kunststof
 • Diversiteit aan houtsoorten beschikbaar
 • Hout kan geschilderd worden in iedere gewenste kleur
 • Authentieke en mooie uitstraling

De nadelen van houten boeidelen

 • Plegen van regelmatig onderhoud is noodzakelijk
 • Hout heeft kortere levensduur dan kunststof

Timmerman alkmaar


 

Deuren op maat

Heb je onlangs een nieuwe woning gekocht of ben je bezig met een grondige renovatie? Dan kan het zomaar zijn dat er nieuwe binnendeuren geplaatst moeten worden. Omdat er over de jaren heen steeds nieuwe regels zijn ingevoerd wat betreft de hoogte van de deuren kan het per huis nogal wat verschillen. Daardoor kan het steeds vaker voorkomen dat de houten deuren die je hebt aangeschaft niet passen in het kozijn. Dit betekent deuren op maat maken door een vaktechnisch specialist. Hier komt nogal wat nauwkeurigheid bij kijken want de deur moet precies in het kozijn passen om goed te kunnen functioneren. Niets is zo vervelend als een klemmende deur of een klapperende deur.


Kozijnen

Eén van de timmerwerken waar iedereen die een eigen woning heeft vroeg of laat mee te maken krijgt is het onderhoud en/of vervangen van kozijnen. Dit kan het vervangen van een deurkozijn zijn, maar ook voor renovatie van uw raamkozijnen kunt u het beste een specialistisch timmerbedrijf inschakelen. Alleen zij kunnen beoordelen of een kozijn nog te renoveren is of vervangen moet worden. Het is namelijk zeer belangrijk dat alles goed aansluit, dit is een precisiewerk dat wanneer dit niet goed uitgevoerd wordt leidt tot verlies aan energie. Dit omdat het geheel dan niet meer goed isoleert.


Dakkapel

Wanneer u meer ruimte in uw huis wilt en ook meteen de waarde van uw huis wilt laten stijgen kan een uitbreiding door middel van een dakkapel een goede optie zijn. U kunt hiermee bijvoorbeeld een zolderverdieping aanpassen zodat er een extra slaap- of hobbykamer bijkomt. Uw dakkapel krijgt echter wel de nodige wind, regen en sneeuw te verduren en daarom is het zeer belangrijk dat deze degelijk gebouwd wordt. Met de juiste materialen en de benodigde kennis van zaken, zodat u probleemloos nog vele jaren plezier kunt hebben van de extra ruimte.

Mocht u al in het bezit zijn van een dakkapel, maar is deze toe aan renovatie? Ook dat is iets wat wij graag voor u uitvoeren. Maatwerk en precisie staat bij M. Rotering Timmerwerken voorop. Wanneer u ons in de arm neemt dan weet u zeker dat u een timmerman inhuurt die vlot en netjes werkt zodat u zo snel mogelijk uw prachtige extra ruimte kunt gaan inrichten.


Carport

Als u helaas niet over een garage bij uw huis beschikt, maar wel voldoende ruimte heeft om uw huis, dan kunt u een carport laten plaatsen waardoor uw auto een schitterende beschutte plaats krijgt. Een carport is een stuk goedkoper dan een garage, en veel veiliger dan parkeren op straat. Daarbij staat uw auto meteen beschut tegen onder andere vallend gebladerte en de verschillende weersomstandigheden. Met een carport staat uw auto droog in de lente, koel in de zomer, beschut in de herfst en ijsvrij in de winter.

Bijna iedereen denkt bij een carport aan een open constructie met dak, maar het is ook mogelijk om een dichte constructie met poortdeur te maken, zodat u uw auto achter slot en grendel kunt zetten. Voor het dak op uw carport heeft u diverse keuzes. Denk bijvoorbeeld aan een plat dak, een schuin dak (zadeldak) of een dak wat bevestigd is aan uw huis door middel van een wandbevestiging. (Let op, als u een constructie wilt laten bouwen dat groter is dan 30 m2, dient u vrijwel altijd een bouwvergunning bij uw gemeente aan te vragen). Wanneer u een carport voor meerdere auto’s wilt laten plaatsen, dan behoort dit natuurlijk ook tot de mogelijkheden.


Beschoeiing plaatsen

Om de oevers rondom uw huis of kantoorpand te beschermen tegen afkalving en te verstevigen tegen verzakking, plaatst men een beschoeiing of damwand. Dit is een zeer stevige en grondkerende constructie. Een beschoeiing van hoogwaardig en duurzaam hout wordt het meest gebruik. Het geeft een natuurlijke en warme uitstraling. Meestal wordt hiervoor eiken-, kastanje- of vurenhout gebruikt.

 • Langer behouden van de oever
 • Prima meerwaarde van de oever
 • Natuurlijk niveauverschil tussen oever en water
 • Er komen extra vierkante meters vrij
 • Mogelijkheid tot terras uitbreiding met meer zit mogelijkheden
 • Mooie natuurlijke plaats voor het afmeren van een boot of sloep
 • Materiaalkeuze uit hout, kunststof of beton

Timmerman Bergen nodig. Wilt u advies over het plaatsen van boeidelen, beschoeiing, dakkapel, dakraam, kozijnen of carport kunt gebruiken? Bel ons of neem contact met ons op via het contactformulier.

Save